Živimo u vremenu kad su dostignuća znanosti na vrhuncu, ali ne i zdravlje ljudi. Službena medicina na mnoga pitanja ne daje zadovoljavajuće odgovore zato mnogi liječnici i znanstvenici istražuju uzroke ovog stanja. I mnogi smatraju da je upravo cijepljenje jedan od ključnih uzroka današnjeg lošeg zdravlja djece, ali i odraslih.

Zato je Udruga za prirodni razvoj (Združenje za naravni razvoj) 21. rujna u Ljubljani organizirala cjelodnevni seminar na temu zdravlja i cijepljenja pod nazivom Budimo zdraviji.

Tri izvrsne predavačice su slušateljima pokušale predstaviti pravu istinu o cjepivima, podržanu znanstvenim dokazima, a cijeli je seminar bio u duhu prevencije od modernih bolesti, održavanja zdravog imunosnog sustava te pomoći cjepivima oštećenoj djeci.

DR. SHERRI TENPENNY: PERTUSIS, CJEPIVO I ALERGIJE

Dr. Sherri Tenpenny jedna je od najpoznatijih liječnica u SAD-u i svijetu. Glasna je zagovornica slobodnog izbora pri cijepljenju, a time i prava na njegovo odbijanje.

U svom nastupu pokazala je da je zaista stručnjakinja na širokom polju medicine. Voli naglasiti da su iza njezinog znanja tisuće i tisuće sati istraživanja znanstvenih podataka, čime je stekla odlučnost i hrabrost da se bavi upravo predavanjem znanja drugim ljudima, a time i raskrinkavanjem korupcije te sukoba interesa u politici cijepljenja.

Opisala je pertusis (magareći kašalj, hripavac) i zašto je to zapravo blaga infekcija, opasna samo za novorođenčad ispod četiri mjeseca i jako rijetko smrtonosna. S druge strane, široka je problematika različitih cjepiva protiv te infekcije: sigurnost i učinkovitost cjelostaničnog cjepiva naspram acelularnog, asimptomatsko prenošenje, otporne bakterije, neprepoznavanje bolesti zbog mišljenja da je pertusis iskorijenijen, cijepljenje u trudnoći bez primjerenih studija, mit o antitijelima, štetni sastojci i alergije… Dr. Tenpenny sve to je predstavila kroz službene podatke i na primjeru znanstvenih studija, kroz povijest proizvodnje te usporedbom različitih cjepiva različitih proizvođača. Zaključak njezina predavanja je: Cjepiva ne sprječavaju infekciju, ali zato uzrokuju bolesti.

MOJCA VOZEL: SAMOIZLJEČENJE PREHRANOM, slučaj djeteta s neurološkim oštećenjima

Mojca Vozel od 2006. godine pomaže majkama u otkrivanju izvanredne snage hrane, čime mogu izliječiti sebe i članove svoje obitelji, preuzeti svoju moć i vratiti svoje živote.

Na predavanju je opisala kako je nakon mnogo godina zdravstvenih problema prvo počela liječiti sebe, a zatim sina koji je nakon cijepljenja dobio kroničnu upalu crijeva i upalu mozga, što je vodilo u dijagnozu poremećaja iz autističnog spektra. Rješenje nije našla niti u klasičnim lijekovima, niti u prehrambenim dodacima. U starim medicinskim zapisima pronašla je tajne liječenja prehranom. Izliječila je sebe i sina. Danas ponosno prenosi svoje znanje svim onim majkama koje osjete da je to pravi put i povežu se s njom.

Ističe važnost žive, neprerađene, organske hrane, pune svih potrebnih hranjivih tvari, za svakog čovjeka, a posebno djecu u razvoju. Osim sirovog povrća, najvažnije su sirove masnoće životinjskog podrijetla. Oslanja se na antropologiju hrane, koju je godinama proučavala. Svoju metodu zapravo ne zove liječenjem nego potporom organizmu da izbaci toksine i zaista se sam izliječi.

Mag. KARIN RIŽNER: HOLISTIČKI PRISTUP OPORAVKU NAKON CIJEPLJENJA, iskustvo iz prakse

Mag. Karin Rižner diplomirana je biologinja i terapeutkinja biorezonancom. Zagovornica je prirodnog imuniteta. Cjepiva i njihov utjecaj na imunosni sustav istražuje već od 1999. godine.

Rižner postavlja pitanje mogu li naši geni biti krivi za današnje zdravstveno stanje, pogotovo za poremećaje iz autističnog spektra i autoimune bolesti, kako nam žele prikazati mediji i liječnici koji “ne znaju od čega je”, ali znaju da “nije od cjepiva”?

Odgovara nam kako se naši geni zadnjih 20.000 godina nisu bitno promijenili, ali zato se naša okolina konkretno promijenila. U našim je tijelima sve više manjka (potrebnih tvari) i još više toksičnosti. I to bitno utječe na to kako djeluju naši geni. U većoj ili manjoj osjetljivosti na čimbenike iz okoline, koji su stalni i povećavaju se iz generacije u generaciju, do izražaja dolaze genetske slabosti. Genetske slabosti sprječavaju normalan rad organizma. Što ih je više to je veća mogućnost da tijelo na neki “okidač” odreagira poremećajem, bolešću, ili kolapsom. Događa se epidemija “nezdravlja”.

Mag. Rižner već se dvadeset godina bavi dijagnostikom tih bolesti, poremećaja i sindroma te savjetuje kako tijelu pomoći da se oporavi. Ključna je promjena životnog stila: obavezna promjena prehrane, izbjegavanje svih toksičnih tvari u okolini, čista voda za piće, dovoljno spavanja, smanjenje elektromagnetskog zračenja, kretanje na svježem zraku, kontakt sa zemljom, sunčanje. Time pokrenemo smirivanje alergijskog stanja, sanaciju probavnog sustava i detoksikaciju.

Upravo oporavak djece na ovaj način dokazuje da je ključan problem suvremenih bolesti naša okolina, a to su hrana, voda, zrak i druge tvari koje unosimo u tijelo. Kad ovo shvatimo, vidimo kako smo izgubili povjerenje u moć vlastitog tijela da sagradi zdrav imunski sustav, brani i liječi samo sebe. Tijelo čini čuda, samo mu to moramo omogućiti.

ZAKLJUČAK

Predavanja su bila zaista poučna i korisna čak i za poznavatelje tematike, a usto razumljiva također svima koji su se prvi puta susreli tim pogledom na cijepljenje i zdravlje općenito. Svatko je mogao postaviti pitanje bilo kojoj predavačici i popričati s njima. Moj dojam je da su slušatelji bili zadovoljni dobivenim informacijama, a i organizacijom seminara. Uz simultani prijevod engleskog predavanja dobili smo i skripte sa sažecima i dobru hranu tijekom odmora između predavanja.

Mislim da su takva predavanja odlična prilika za dijeljenje znanja i iskustva, a također za upoznavanje i druženje sa istomišljenicima. Zahvaljujemo Udruzi za prirodni razvoj (Združenje za naravni razvoj) i želimo im još puno uspjeha u radu.

Autorica: Zlatka Šintić Knapič


Najava seminara

Stranica Mojce Vozel