Nakon što su je napale ministrica zdravstva Agnès Buzyn i voditeljica TV voditeljica Michel Cymes, francuska zastupnica u Europskom parlamentu Michèle Rivasi na svom je blogu izrazila žaljenje zbog pozivanja liječnika i redatelja Andrewa Wakefielda na raspravu o sigurnosti cjepiva prije dvije godine.

“Nažalost, napravila sam nesretnu pogrešku pozvavši gospodina Wakefielda na raspravu prije dvije godine. Kad bih to morala ponoviti, ne bih to učinila: njegova studija koju je objavio The Lancet i njegov film nisu me uvjerili. Loša argumentacija samo je još i potvrdila razloge za diskreditaciju teze i autora. Taj nesretni poziv dao je zlatnu priliku zdravstvenim lobistima da me napadnu izravno ili neizravno.“

Kako bi odgovorila na ovaj skandalozni istup kojim se brojne žrtve cijepljenja u Francuskoj i u Europi osjećaju izdanima, a za koji smatraju da je učinjen u svrhu očuvanja mjesta u Europskom parlamentu, francuska novinarka Senta Depuyt objavila je svoju reakciju:

Jednostavno je ružno, tužno i žalosno biti prisiljen na takve izjave. Michèle Rivasi dobro zna da je tema filma Vaxxed, čija je projekcija otkazana u Europskom parlamentu u veljači 2017. godine, prije svega priznanje Williama Thompsona, znanstvenika američkog CDC-a, o manipulaciji podacima na koju su ga prisilili nadležni kako bi se prikrili rezultati koji pokazuju vezu između autizma i cijepljenja. Ona također zna da ‘neobjavljena’ studija o Lancetu ‘nije imala namjeru’ uvjeriti ‘ili pokazati uzročnu vezu između autizma i cijepljenja’, nego je jednostavno predstavila dvanaest slučajeva koji otvaraju važna pitanja javnog zdravstva. Cilj je bio potaknuti znanstvenu zajednicu da pokrene daljnja istraživanja o povezanosti autizma i crijevnih poremećaja koji su se dogodili nakon upotrebe kombiniranog MMR cjepiva koje je već dvaput povučeno s tržišta.

Apsolutno ne postoji “nedostatak argumenata”.
Postoje samo činjenice. A politička i znanstvena klasa zatvara oči i uši ne želeći išta znati. Postoje priznanja, materijalni dokazi prikazani u filmu. Postoje prikazi slučajeva i pitanja iznesena u publikaciji, a ne “teza”.
Ništa u filmu ne diskreditira Andrewa Wakefielda. Dapače, u njemu se pokazuje sva moć i pokvarenost farmaceutske mafije, koja kontrolira naš planet financijski, politički i medijski.
Poziv gospođe Rivasi bio je više nego prikladan, bila je inteligentna i hrabra. Bio je to odgovoran i časan čin u političkom okruženju kukavica. Doduše, napad lobija bio je nevjerojatnih razmjera i vrlo agresivan. Tko je znao da će od Washingtona do Londona, od Pariza do Rima tisak istresti takvu lavinu uvreda i laži kako bi spriječio održavanje ove rasprave? Da će tadašnja talijanska ministrica zdravstva Beatrice Lorenzin otići toliko daleko i od predsjednika Europskog parlamenta zatražiti ostavku? Da će u Parizu Anne Hidalgo također tražiti da se zabrani projekcija filma u sali izvan zgrade Parlamenta?
Da će zloglasni novinari BBC-a odbiti ući u dvoranu i gledati film ili pratiti raspravu, a kamoli spomenuti temu kojom se bavi, već samo vrebati u hodnicima da skoče na Wakefielda kao grabljivice, da ga još jednom pribiju na stub srama?
Tko bi mogao zamisliti da će dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Luc Montagnier, uključen u film i raspravu, biti bačen u blato jer se usudio postaviti nekakva pitanja? Da će drugi istraživač Stefano Montanari po povratku u svoju zemlju doživjeti da mu se oduzimaju sredstva za rad tj. mikroskopi i ostala oprema? Da će svjetski stručnjak za aluminij Chris Exley također biti diskreditiran zbog toga što se usudio govoriti o sigurnosti pomoćnih sredstava (adjuvansa) u cjepivima?

Tko bi pomislio da će Stranka zelenih kolektivno osuditi svoju članicu, umjesto da ju podupre u njenom trudu?
Ono zbog čega teba žaliti nije pozivanje Wakefielda, već šutnja čitave Europe i svih zelenih stranaka o onome što se o cjepivima otkriva.

Prevarant CDC-a u filmu Vaxxed? Ništa, nula, nada.
Otkriće nanočestica u cjepivima? Ništa, nula, Nada.
Aluminij u cjepivima? Ništa, nula, nada.
Nedostatak placebo studija? Ništa, nula, nada.
Nedostatak studija o kancerogenim učincima? Ništa, nula, nada.
Prisutnost glifosata u nekim cjepivima? Ništa, nula, nada.
Nedostatak neovisnog istraživanja?
Izvješće talijanskog parlamentarnog odbora o smrti i raku među talijanskim vojnicima povezanih s primjenom kombiniranih cjepiva?
Veze Europske agencije za lijekove s farmacetuskom industrijom?
Dokazi o beskorisnosti, neučinkovitosti i opasnosti cjepiva Gardasil?
  
NIŠTA, NULA, NADA.
 
Pa ipak, svi su francuski i europski parlamentarci dobili hrpu dokumenata, knjiga i video linkova. Kontaktirali su ih stručnjaci čije priče i publikacije se potpuno ignoriraju.
“Imunizacija spašava milijune života svake godine”, smijulje se, ponavljaju kao mantru i zatvaraju oči.
Koliko je života uništeno? Koliko je iznenadnih smrti dojenčadi, multiple skleroze, slučajeva epilepsije, flakcidne paralize, raka, encefalitisa, neuroloških poremećaja ili autizma bilo uzrokovano ili pogoršano slijepom politikom cijepljenja? Zašto, na primjer, Zeleni nikada nisu tražili neovisnu studiju koja bi usporedila zdravlje cijepljenih i necijepljenih? Sveukupno zdravlje, ne samo pobolijevanje od zaraznih bolesti.

U travnju 2019. godine, članovi Odbora za zaštitu okoliša izglasali su rezoluciju o “zabrinutosti zbog odbijanja imunizacije i smanjivanja cijepnih obuhvata u Europi”, u pokušaju da se doskoči kritičarima cijepljenja. Samo je jedna osoba imala hrabrosti da joj se suprotstavi, izjavivši da cenzuriranje kritike i znanstvene rasprave nije način da se vrati povjerenje javnosti: da, bila je to zastupnica Michèle Rivasi.
Svakako joj se zbog toga moramo zahvaliti na hrabrosti.

Ali diskreditiranjem Wakefielda i filma Vaxxed, ili veze između autizma i cijepljenja, kako bi povratila povjerenje svoje stranke, ona danas pokazuje da su lobiji pobijedili. Zeleni su imali mogućnosti podržati njezinu borbu. U rujnu prošle godine, neki zastupnici Odbora pozvali su odvjetnika Roberta Kennedyja mlađeg i njegove suradnike u Europski parlament da iznesu dokaze dobivene u važnoj tužbi protiv Monsanta. Ne samo da je tvrtka Monsanto morala platiti odštetu vrtlaru koji je uporabom njihova herbicida dobio rak, već su odvjetnici uspjeli pokazati prijevare i manipulacije ovog multinacionalnog poduzeća kojima su prikrivali rizike povezane sa zdravljem. Zanimljivo kako svi odobravaju raskrinkavanje Monsantovih zloporaba, no kad se isto radi s cjepivima, nitko ne želi ništa znati.

Kennedy je, međutim, u američkom Kongresu podnio pritužbu zbog nedostatka provjera sigurnosti cjepiva i dao  više dokaza o raznim prijevarama koje su počinjene kako bi se odbacila veza između autizma i cijepljenja, uključujući omnibus suđenje koje uključuje više od 4500 žalbi za oštećenje od cjepiva koje je dovelo do autizma.
No, bilo da se radi o stručnjaku, odvjetniku, političaru, Nobelovcu ili nećaku najpoznatijeg američkog predsjednika, ne diramo svetu riječ CIJEPLJENJE, pogotovo tijekom izbornog razdoblja. Liječnici se nisu usudili progovoriti, a novinari su prenosili glas svojih gospodara. YouTube, Google, Facebook, Pinterest i Amazon su se čak javno obvezali da će ušutkati “necjepiše”. „Ministarstvo istine“ demokratski će počistiti iz medija sve što baca sjenu na cjepiva.  “Abracadabra Wakefield Lancet” i to je to!
Žrtava cijepljenja nema, sve je to idiotska teorija zavjere, a svi će ti prevaranti uskoro biti optuženi za „zločine“.
U međuvremenu dolazi i  travanj, mjesec autizma i cijepljenja. Je li to doista slučajnost? Nakon stvarnog ispiranja mozga kako bi uvjerili javnost da su sva zla na zemlji djelo čudovišnog Wakefielda, mahat ćemo vrpcama i balonima raznih boja.
Pri spominjanju Wakefielda niti jedan novinar neće spomenuti presudu Londonskog žalbenog suda od 7. ožujka 2012. prema kojoj su poništene odluke Medicinskog vijeća. John Walker Smith, koji je vodio tim koji je objavio studiju, oslobođen je optužbi i vraćena mu je licenca. Nitko se neće vratiti istini priznajući da Wakefield ili njegove kolege nikada nisu počinili nikakvu prijevaru. Nitko se neće boriti protiv cenzure filma ili rasprave o sigurnosti cjepiva. Nitko neće doći pitati zašto nastavljamo ignorirati priznanja znanstvenika Williama Thompsona. Nitko neće pitati zašto broj autista nastavlja rasti. Sada neki, kao Michele Rivasi, žale što su uopće i govorili o tome.
Pripremimo se da nam poremećaji i invaliditeti budu nešto sasvim normalno. Budući da 1 od 36 djece u SAD-u ima dijagnozu autizma. Procjenjuje se da će to koštati između 500 milijardi i 1 trilijuna dolara svake godine. Srećom, kod kuće u Francuskoj se čini situacija bolja jer imamo manje podataka i dijagnoza je sporija.

Pripremimo se i na ‘dobrodošlicu’ cjeloživotnoj imunizaciji, posebice uz pomoć Zelenih koji podupiru europske programe cijepljenja.
Svake ćemo se godine morti cijepiti protiv gripe, provjeravati imunitet i docjepljivati se protiv ospica, različitih rakova i drugog. Razvija se još 280 cjepiva.  Svaki administrativni postupak uskoro će biti prilika za kontrolu “digitalne imunizacijske propusnice”, bilo da je riječ o pohađanju škole ili sveučilišta, zapošljavanju, zdravstvenoj skrbi ili putovanju, naše tijelo i novanik bit će podvrgnuti kontroli. U Argentini je to već slučaj, čak i za ishodovanje vozačke dozvole.

Milijuni ljudi borili su se u dva svjetska rata za obranu slobode i demokracije. Užasi medicinskih eksperimenata otkrivenih i osuđenih u Nürnbergu, doveli su do stvaranja Deklaracije o ljudskim pravima i načela slobodnog informiranog pristanka.
Suverenitet tijela, slobodno kretanje osoba, sloboda izražavanja, slobodan pristup obrazovanju, sloboda znanosti, sloboda liječenja, sve je to ugroženo i bit će pod kontrolom politike koja je pod utjecajem moćne farmaceutske industrije.
Svakome njegov izbor, moj je pružiti otpor.

Senta Depuydt
Izvor: Privatna korespondencija s autoricom