Cijepljenje – priručnik za brižne roditelje

Autorica Aviva Jill Romm: “Moja su stajališta o cijepljenju konzervativna, a kao primalja i zdravstvena djelatnica odlučno se zauzimam za provedbu mjera javnog zdravstva. Nisam toliko naivna da bih pretpostavila kako su alternativni načini liječenja i zdrav život uvijek dovoljni da spriječe i liječe bolesti. Usprkos tome, vatrena sam zagovornica slobode pojedinca na području zdravstvene zaštite, naročito kad se radi o uštrcavanju u tijelo tvari za koje je poznato da mogu izazvati negativne reakcije ili dugoročne kronične posljedice.”.

Iz predstavljanja hrvatskoga izdavača: “Sve više roditelja i stručne javnosti smatra da je važno promisliti je li i koje je cjepivo dobro i nužno za djecu. Da li i kada cijepiti svoje dijete jedna je od najtežih i najvažnijih zdravstvenih odluka koje svaki roditelj treba donijeti. Zato je važno donijeti informiranu odluku. Saznajte relevantne informacije o cjepivima, kako djeca mogu reagirati i zašto, što treba znati prije nego odvedete dijete na cijepljenje te na što treba posebno obratiti pažnju.”.

Više o knjizi doznajte ovdje. (https://www.mvinfo.hr/knjiga/3133)

Naručiti ju se može od izdavača – Planetopija.

*******************************************************************************************************************************************************

“Ideološke konstrukcije o cijepljenju” doktorska je disertacija dr. Mateje Černič iz Ljubljane. Objavljena je 2014. godine, izdavač je Založba Vega. Drugo je izdanje dopunjeno i dostupno je sada i na engleskom jeziku. Naručiti se može preko Amazona.

Službene ustanove i veći dio stručne i opće javnosti cijepljenje u pravilu smatraju “najvećim dosegom medicine”. Općenito vrijedi da je cijepljenje za pučanstvo ne samo sigurno i korisno, već i nužno, bez obzira na sumnje pojedinaca koji mu se moraju podvrgnuti.

Opravdanje, legalizacija i izvođenje, pogotovo zakonom nametnutog cijepljenja, podupire se tvrdnjama poput ovih:

 • da su cjepiva bitno smanjila smrtnost od zaraznih bolesti
 • da su sigurna i učinkovita 
 • da su neželjene reakcije i nuspojave rijetke i blage i da se pokazuju najkasnije 48 sati nakon cijepljenja
 • da cjepiva ne uzrokuju bolesti niti trajna oštećenja, a pogotovo ne autizam
 • da dijete bez problema može primiti velik broj doza
 • da su pojačivači u cjepivima neškodljivi
 • da je aluminij u cjepivima jednakovrijedan kao onaj u hrani
 • da dojenče više aluminija unese u tijelo putem majčina mlijeka nego putem cjepiva
 • da je cijepljenje najbolja zaštita od zaraze
 • da je dovoljno visoka razina protutijela jednaka zaštiti od zaraze
 • da je cijepljenje najjeftinija i najučinkovitija javnozdravstvena mjera
 • da cjepiva stvaraju kolektivni imunitet koji nas štiti od epidemija
 • da liječnici dobro znaju svojstva cjepiva
 • da marno opažamo i bilježimo nuspojave  
 • da su cjepiva temeljito ispitivana u rigoroznim znanstvenim studijama
 • da regulatorna tijela skrbe o sigurnosti cjepiva.

Temeljita analiza ovih tvrdnji pokazuje da se radi prvenstveno o ideološkim konstrukcijama, zapravo o interesno motiviranim konstrukcijama realnosti, koje se na temelju velike društveno-političko-ekonomske moći usađuju nauštrb drugih i drugačijih konstrukcija.

Narudžbe:

na slovenskom  https://www.ideoloski-konstrukti.com/

na engleskom  https://www.amazon.com/Ideological-constructs-vaccination-Mateja-Cernic/dp/1909736104

*******************************************************************************************************************************************************

Dnevnik jednog rašljara

Objavljena je nova knjiga u izdanju Omega lana, pod naslovom “Dnevnik jednog rašljara” autora Ante Toni Sorića. U knjizi ćete naći veći broj primjera negativnog djelovanja položaja spavanja ili duljeg boravka na jednom mjestu na zdravlje pojedinca.

Knjiga ima podnaslov “Zdravstveni rizici boravka u području djelovanja geopatogenog zračenja i elektromagnetskog onečišćenja” ukazujući na rastuću problematiku utjecaja ljudske tehnologije, takozvanog elektromagnetskog smoga, na isto to zdravlje.

Knjigu možete naručiti na darko.vujnovic@omegalan.info, a svi drugi artikli mogu se pregledavati na web shopu izdavača Omega lan na http://shop.omegalan.info/proizvodi/omega-lan

Cijena knjige u maloprodaji je 80,00 kn, a u promotivnom razdoblju do 5.05.2019. cijena je 20% niža – 64,00 kn.

Istovremeno vas pozivamo na promociju knjige “Dnevnik jednog rašljara” koja će se održati u tri termina:

1. Škola za cestovni promet, Trg J.F. Kennedya 8, Zagreb, prostor knjižnice na 2. katu, u četvrtak 11.04.2019. u 18 sati,

2. Kulturni centar Mesnička, Mesnička 12, Zagreb, u ponedjeljak 15.04.2019. u 19 sati i

3. Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb, u četvrtak 2.05.2019. u 19.30 sati.

Ulaz je besplatan.

Darko Vujnović, Omega lan

********************************************************************************************************************************************************

Iluzije o cjepivima

Imunologinja Tetyana Obukhanych u knjizi “Vaccine Illusion”:

“Jedna od najčešće rabljenih taktika zastrašivanja kojoj pribjegavaju liječnici je ona o ugrožavanju kolektivnog imuniteta. Roditelje uvjeravaju da necijepljena djeca “parazitiraju” na kolektivnom imunitetu koji stvaraju cijepljena djeca, te ugrožavaju sve ostale. Žalosno je da je to neopravdano postao izvor sporova među ljudima sa suprotnim gledištima na cijepljenje.

Istina je da kolektivni imunitet za većinu zaraznih bolesti u SAD-u ne postoji. Kolektivni imunitet postoji samo tada kada pojedinaca koji su otporni na virus ima više od 68 posto. Budući da se živa cjepiva s oslabljenim virusima rutinski ubrizgavaju samo dva puta, njihov zaštitni učinak se gubi tijekom tri do pet godina pa su zapravo na te virusne bolesti otporna samo djeca mlađa od 8 odnosno 10 godina.

Drugi, uključujući i odrasle, su i dalje neotporni na te bolesti, osim ako ih nisu ranije prirodno preboljeli. Djeca mlađa od 10 godina, naravno, ne predstavljaju 68 posto cijele populacije. Dakle, pri “čuvanju” nepostojećeg kolektivnog imuniteta zapravo je sasvim svejedno jesu li cijepljena SVA djeca ili NIJEDNO.

Virusnih epidemija u SAD-u nema zato što nema endemske izloženosti virusima, a ne zbog kolektivnog imuniteta. Pojedinačne epidemije izbijaju u pravilu u sveučilišnim kampusima zbog izloženosti virusima donesenima iz inozemstva. Kad djeca krenu u srednju školu, zaštitnog učinka cjepiva koje su primili u ranom djetinjstvu više nema. Kad je postignuto iskorjenjivanje određenog endemskog virusa, daljnje je rutinsko cijepljenje potpuno beskorisno jer ne štiti od povremenih izbijanja bolesti “uvezenih” izvana.”

Prijevod: Suzana Peša Vučković

*******************************************************************************************************************************************************

Istina o raku

U ovoj nas revolucionanoj knjizi autor Ty Bollinger upoznaje s mnoštvom prirodnih načina podizanja imuniteta te sprječavanja i liječenja raka, jedne od najgorih zdravstvenih činjenica današnjice. Pročitajte je. Mogla bi vam spasiti život.

U ovoj knjizi otkrit ćete i postupke za alternativne načine liječenja kao što su detoksikacija, prehrana i biljni lijekovi.

Knjiga je i puna ohrabrujućih priča o ljudima koji su se pomoću tih terapija izliječili.

*******************************************************************************************************************************************************

Kad se povjerenje pretvori u tragediju

Upravo je izašla knjiga naziva Journeys from Trust to Tragedy o žrtvama cijepljenja protiv HPV-a u izdanju Amazona. Autorica je Norma Erickson, bivša novinarka, predsjednica i dugogodišnja aktivistica organizacije SaneVax Inc. koja je već dugo angažirana u osvještavanju javnosti o tragičnim posljedicama cijepljenja mladih ljudi, najčešće djevojaka, cjepivima protiv infekcije HPV-om.

Svrha je ove knjige biti glasom brojnih obitelji diljem svijeta koje su se našle suočene s nepoznatim zdravstvenim tegobama  nakon cijepljenja protiv HPV-a.
Činjenica je da većina tih djevojaka ima stvarne zdravstvene probleme koje službena medicina treba priznati. Treba postaviti dijagnostičke kriterije i učinkovite protokole liječenja. Sve manje od toga je zločin protiv čovječnosti.

Ova je knjiga posvećena hrabrim dušama koje su imale snagu i hrabrost javno iznijeti osobna iskustva nakon cijepljenja HPV cjepivom i stotinama tisuća ostalih koji su prošli i prolaze sličan put – od povjerenja do tragedije.  

Knjiga se može naručiti ovdje: https://www.amazon.com/dp/109330197X/

Žrtve cijepljenja ujedno pozivaju na gledanje vrlo važnog dokumentarnog filma u kojem su zabilježene priče obitelji žrtava, ali sadrže i brojne znanstvene podatke.

https://vimeo.com/277078546/7812e25bb1 – EU documentary : HPV Crisis, Real or Manufactured?

Freda Birrell

*******************************************************************************************************************************************************